Tips om te fotograferen in direct zonlicht

Met de vakantie voor de deur is het fotograferen in direct zonlicht volgens de fotograaf een goed onderwerp om even dieper op in te gaan. Zeker voor mensen die komende zomer afreizen naar het zuiden, waar de zon zich het vaakst laat zien.

Fotograferen in direct zonlicht kan namelijk prachtige plaatjes opleveren, zolang je de juiste technieken gebruikt.

Fotografie tips voor het fotograferen in direct zonlicht

Daarom volgen hieronder een aantal tips van onze fotograaf om toch te fotograferen in direct zonlicht.

1. Verplaats jezelf en je object naar de schaduw

Volgens de fotograaf is dit een zeer eenvoudige techniek die ervoor zorgt dat er toch mooie plaatjes gemaakt kunnen worden in direct zonlicht. De hele handel naar de schaduw verplaatsen dus, zeker het proberen waard.

2. Maak gebruik van de flits

Het gebruik maken van uw cameraflits kan volgens de fotograaf voorkomen dat uw object te donker word. Zorg er wel voor dat uw afstand tot het object niet te groot is, aangezien de ingebouwde flitser in de meeste camera’s  niet zo krachtig is.

3. Gebruik een reflector zoals een echte fotograaf

Een fotograaf maakt ongetwijfeld veel gebruik van een reflector. Dit is niet alleen een goedkoper alternatief, maar levert ook zeer mooie resultaten op. Het enige nadeel is dat je hiervoor eigenlijk wel een “mannetje” nodig hebt om deze vast te houden.

4. Kies het juiste tijdstip van de dag

De meeste fotografen zijn het erover eens dat fotgraferen in direct zonlicht een invloed heeft op de kleuren van uw foto. Vaak krijg je fletse kleuren als resultaat. Fotograferen doe je dan ook best ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat omdat de kleuren dan veel warmer en mooier zijn.

5. Een silhouet in het zonlicht

Wanneer het echt niet lukt om bovenstaande tips toe te passen, kun je nog steeds een mooie silhout nemen van uw object. Op deze manier kunnen we aantonen dat ieder van ons toch een klein beetje fotograaf kan zijn.

 

Laat je bovenstaande technieken liever uitvoeren door een professionele fotograaf? Ga dan nu opzoek op ons vind-fotograaf platform en wie weet leer je nog meer technieken om te fotograferen in direct zonlicht.


© Copyright 2015 Vind-fotograaf. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie: Alexander Claeys